A Headland Agrochemicals Ltd-ről

A Headland Agrochemicals Ltd – a Cheminova A/S Dánia angliai leányvállalata – mikroelem és lombtrágyák előállítását és forgalmazását végzi. Húsz év alatt az Egyesült Királyság legjelentősebb mikroelem gyártójává fejlődött. Fejlesztése és gyártása kizárólag mikro-elem készítményekre specializálódott, azaz nincs érdekeltsége a hagyományos N, P, K hatóanyagú makroelem trágyák piacán. Termékeire a „mikroelemekkel bőségesen feltöltött” formulációk jellemzőek.

Hatékonyság növelés korszerű formulációkkal

A Headland szakemberei szerint a megfelelő szintű, fajspecifikus tápanyagellátás lehet a biztosítéka a termesztésbe fektetett tudás, energia és tőke hatványozott megtérülésének. Két évtized alatt a cég a tápanyagellátás magas szintű hatékonyságát a formulációs technológia fejlesztésével érte el. Ez lehetővé teszi, hogy a levélre permetezett mikroelem még arid (száraz) körülmények között is áthatoljon a viaszos kutikulán, elérve a belső szállító edénynyalábokat.

A legmodernebb fejlesztések igazolják, hogy az elemek felvételének biztosításán túl egyes formulációk az összeférhetőséget is biztosítják a tankkeverékben. Bizonyos esetekben a termék képes a permetlé kémhatását kedvezően módosítani, illetve a vízben lévő káros ionokat megkötni. Ezáltal válik biztosítottá a legmagasabb fokú hatékonyság elérése. A korszerű formulációk a kijuttatott permetlé jó eloszlását, tapadását és felszívódását is segítik. A Headland termékek használati értéke eltér a tápelemek alap formájú kijuttatásától mind hatékonyságában, mind gazdaságosságában.